Przepisy

„Żyć chwilą” Arka Gmurczyka (Płock)
Żyć chwilą 
  • 90 g czekolady gorzkiej 70% kakao
  • 90 g czekolady mlecznej
  • Sól morska, gruba L, pół łyżki
  • 5 łyżek pistacji łuskanych
  • Pianki marshmallows
  • 3 łyżki masło orzechowego

 

Sposób przygotowania:

  • Rozdrabniamy czekoladę i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Czekolada nie powinna być zbyt gorąca.
  • Dodajemy masło orzechowe. Dosypujemy sól i pistację.
  • Mieszamy delikatnie, żeby sól się nie rozpuściła.
  • Gdy czekolada trochę przestygnie, ale ciągle będzie płynna, dosypujemy pianki i delikatnie mieszamy, by się nie roztopiły.
  • Przekładamy do formy wyłożonej folią spożywczą.
  • Wstawiamy do lodówki na pół godziny.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
„Skorzystać z możliwości” Arka Gmurczyka
Następny artykuł:

„Skorzystać z możliwości” Arka Gmurczyka

tvnpix