Morskie minerały Ewy Trusewicz (Warszawa)

Morskie minerały
Morskie minerały

Sposób przygotowania:

  • Piekarnik rozgrzać do 170 stopni.
    • Przegrzebki i sześć krewetek dużych rozdrabniamy w blenderze
      • Dodajemy oliwę z oliwek oraz sól i pieprz.
        • Po zmiksowaniu dużych krewetek dodajemy dwanaście krewetek małych, jajka, wyciśnięty czosnek, śmietankę 12% i dokładnie mieszamy.
          • Powstałą masę przekładamy do foremek wysmarowanych oliwą.
            • Pieczemy w piekarniku w kąpieli wodnej w temperaturze 170 °C przez 40 minut.
              • Pozostałe duże krewetki smażymy przez 5 minut na oliwie z oliwek.
                • Podsmażone krewetki solimy.
                  • Krewetki zdejmujemy z patelni, na którą następnie wylewamy śmietankę 18% i mieszamy.
                    • Wyjmujemy owoce morza z foremek, polewamy sosem i przystrajamy usmażonymi krewetkami dużymi oraz natką pietruszki.
                      • Podajemy z grillowaną cukinią i sosem śmietanowym.
                        podziel się:

                        Pozostałe wiadomości