Ugotowani w parach

Wrocław, odcinek 8

Ugotowani w parach
ugotowani
ugotowani

Kolejna czwórka nieznajomych zasiądzie przy jednym stole. Każdy z uczestników przygotuje kolację według własnego pomysłu, otworzy swój dom na nieznane i wystawi się na brutalne ostrze krytyki. Zwycięży ten, kto oczaruje gości najlepszą kolacją. Twarda rywalizacja, bezlitosne oceny, gorąca atmosfera i eksperymentalne przepisy! Zapraszamy do Wrocławia.

Tym razem do kulinarnego boju staną: Aleksandra Gancewska-Chytroń, redaktorka we wrocławskim wydawnictwie specjalizująca się w czasopismach o tematyce kobiecej i dziecięcej, prywatnie wielka miłośniczka i mistrzyni tortów w stylu angielskim. Elżbieta Musiał, z pasji i zawodu florystka, właścicielka uroczej kwiaciarni. Jarosław Bienias – manager w firmie zajmującej się techniką montażu elementów budowlanych, realizujący się również, jako autor bloga o tematyce damsko-męskiej oraz Piotr Sonnenberg wokalista i muzyk hardrockowej formacji Vincent, prowadzący gospodarstwo agroturystyczne w starym młynie pod Wrocławiem.

W programie poznacie przepisy na: balsamiczny afrodyzjak, kaczkę w miodzie z akcentem truflowym, leśnego kurczaka w sosie grzybowym oraz aromatyczny krem pomarańczowy pachnący imbirem.

Odcinek wrocławski to nie tylko, jak zawsze smakowita uczta kulinarna, okraszona dobrą zabawą i żyłką rywalizacji, ale również sprawdzian artystycznych umiejętności. W programie będziecie mieli okazje przejść szybki kurs florystyczny czy opanować wcale nie łatwą sztukę dekorowania ciast. Jednak największych emocji przysporzy Wam niewątpliwie wizyta w pięknie zachowanym starym młynie.

Kto tym razem urzeknie niezwykłą osobowością, a kto podbije serca uczestników wyjątkowym pomysłem na kolację? I wreszcie, komu uda się zdyskredytować rywali bezkonkurencyjną kuchnią wygrywając tym samym pięć tysięcy złotych?!

Ósmy odcinek Ugotowanych już 27 kwietnia w niedzielę o godz. 18.00!

Powtórka programu w każdą sobotę o godz. 12.50

Aktualności