Przepisy

“Babcia Janinka” Joanna Przetakiewicz
Babcia Janinka 

Składniki:

Placki:

1 szklanka kefiru

1 łyżeczka sody

1 jajko

1 opakowanie cukru waniliowego

1 szklanka mąki

Szczypta soli

4-5 jabłek

Olej do smażenia

 

Sos malinowy:

Maliny

2 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

 

  • Do głebokiej miski wlewamy kefir i  mieszamy z sodą. Dodajemy jajko, cukier, mąkę i sól. Dokładnie mieszamy.
  • Obieramy i drylujemy jabłka, kroimy w talarki.
  • Talarki zamaczamy w cieście,  smażymy.
  • Maliny gnieciemy widelcem, mieszamy z cukrem I chwilę podsmażąmy na patelni.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
„Jak u Pana Boga za piecem” Joanna Przetakiewicz
Następny artykuł:

„Jak u Pana Boga za piecem” Joanna Przetakiewicz

tvnpix