Przepisy

 „Dusza ojczyzny” Olga Yanachkina
Dusza ojczyzny 

Składniki:

  • 4 duże ziemniaki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki
  • sól
  • olej rzepakowy do smażenia
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany
  • 4 łyżki sera mascarpone ze skórką i sokiem z 1 cytryny

Sposób przygotowania:

 

Placki:

  • Ziemniaki ścieramy na drobnej tarce, dodajemy jajka, mąkę, sól i wszystko mieszamy.
  • Na oleju rzepakowym smażymy małe placki (1 placek-1 łyżka
  • Każdy placek będzie miał inny dodatek.

Dodatki:

  • Pierwszy dodatek: mieszamy kwaśną śmietanę ze świeżym szczypiorem.
  • Drugi dodatek: dobrej jakości boczek kroimy na cienkie plastry.
  • Trzeci dodatek:  do 4 łyżek serka mascarpone dodajemy skórkę startą z połowy cytryny i sok wyciśnięty z 1/3 cytryny.
  • Na każdy placek dodajemy jeden dodatek

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
„Zawsze to samo pytanie” Migna Gomez
Następny artykuł:

„Zawsze to samo pytanie” Migna Gomez

tvnpix