Przepisy

„Kawałek mojej historii” Migna Gomez
Kawałek mojej historii  

Składniki:

  • 0,5 kg  ziemniaków
  • Awokado
  • Sok z 3 cytryn
  • Kurkuma
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 puszka tuńczyka
  • Majonez
  • Puszka zielonego groszeku
  • Natka pietruszki
  • Masło

Sposób przygotowania:

  • Gotujemy ziemniaki z solą i kurkumą.
  • Gdy ziemniaki zmiękną, odcedzamy je, dodajemy masło, sok z połówki cytryny, posiekaną natkę pietruszki i ubijamy na puree ziemniaczane.
  • Tuńczyka z puszki odcedzamy i wkładamy do miski, dodajemy majonez i zielony groszek z solą. Pieprzymy do smaku i mieszamy do jednolitej masy.
  • Awokado  kroimy w plasterki, solimy i kropimy cytryną.
  • W obręczy do formowania układamy na talerzu kolejno: plastry awokado, puree ziemniaczane, pastę z tuńczyka i kolejny raz puree ziemniaczane, jako ostatnią warstwę.

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

jagoda logicznie to tunczyk i majonez to na zimno

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Czy to się podaje na ciepło czy ma zimno?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
          „Prosto z buduaru” Dave Nilaya
          Następny artykuł:

          „Prosto z buduaru” Dave Nilaya

          tvnpix