Kito kigito na słodko Grzegorza Rutynowskiego (Olsztyn)

Kito kigito na słodko
Kito kigito na słodko

Sposób przygotowania:

  • Do miski wsypujemy mąkę.
    • Dodajemy żółtka, masło i 100 gram cukru.
      • Ugniatamy ciasto.
        • Wyrobione ciasto schładzamy w lodówce.
          • Z białek ubijamy pianę, dodając resztę cukru.
            • ¾ ciasta wykładamy na blachę do pieczenia
              • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 10 minut.
                • Na podpieczony spód wykładamy jabłka oraz maliny i zalewamy ubitą pianą.
                  • Pozostałą część ciasta ucieramy na tarce i posypujemy nim wierzch.
                    • Ciasto pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez 1 godzinę.
                      podziel się:

                      Pozostałe wiadomości