Leśne damy majstra Oskara Sojki (Szczecin)

Leśne damy majstra
Leśne damy majstra

Sposób przygotowania:

● Kurki rozmrażamy.

● Większe grzyby przekrawamy na pół.

● Polędwicę kroimy w plastry.

● Plastry polędwicy smarujemy marynatą z oliwy z oliwek majeranku, czosnku, papryki, jałowca, soli i pieprzu.

● Mięso w marynacie odstawiamy na kilka godzin.

● Gotowe polędwiczki smażymy na oliwie z dodatkiem klarowanego masła.

● Usmażone mięso przekładamy do garnka i zalewamy 1 szklanką wody.

● Dusimy przez około 20 minut.

● Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle klarowanym do czasu, aż się zeszkli.

● Do podsmażonej cebuli dodajemy kostkę rosołową i kurki.

● Dokładnie mieszamy i smażymy przez kilka minut.

● Usmażone kurki dodajemy do duszonej polędwicy.

● Nieobrane ziemniaki pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez 15 minut.

podziel się:

Pozostałe wiadomości