Przepisy

„Mamma Mia, czyli pyszne peszi” Paulina Grzegorzewska
MAMMA MIA, czyli pyszne peszi 

Składniki:

  • 500 gram makaronu muszelki
  • 200 gram suszonych pomidorów
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 duże , czerwone cebule
  • Opakowanie ok. 250 gram pomidorków cherry
  • 200 gram czarnych oliwek
  • Pietruszka pęczek
  • 100 gram masła
  • Oliwa  z oliwek
  • Sól, pieprz, chili, słodka papryka, czosnek granulowany
  • Stek z tuńczyka 1,5 cm szerokość
  • 1 pomarańcza
  • Opakowanie roszponki

Sposób przygotowania:

  • Makaron gotujemy na wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.
  • Szklimy na maśle cebulę i czosnek , potem dodajemy pomidorki cherry, a na końcu oliwki, suszone pomidory i pietruszkę wszystko mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, chili, słodką papryką, czosnkiem granulowanym.
  • Filetujemy pomarańczę
  • Na rozgrzaną patelnię grillową wrzucamy steki z tuńczyka ( w temperaturze pokojowej)  tylko posmarowane oliwą z oliwek, dwie minuty z każdej strony.
  • Wykładamy na talerz makaron z warzywami, nakładamy tuńczyka i doprawiamy solą, na nim układamy plastry pomarańczy, a obok roszponkę.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
„Matka wariatka, czyli ostra jazda na surowo” Paulina Grzegorzewska
Następny artykuł:

„Matka wariatka, czyli ostra jazda na surowo” Paulina Grzegorzewska

tvnpix