Przepisy

„Matka Polka, czyli wyniesione z domu” Paulina Grzegorzewska
MATKA POLKA, czyli wyniesione z domu 

Składniki:

  • Duży słoik – około 800 gram- jabłka prażone
  • Mąka pszenna 200g
  • Masło 100g
  • Cukier puder 100g
  • Lody śmietankowe

Sposób przygotowania:

 

  • 100 gram masła kroimy w kostkę ( masło musi być w temperaturze pokojowej).
  • Do miski wsypujemy 200 gram mąki i 100 gram cukru pudru, dodajemy masło i rozgniatamy wszystko ręcznie, do uformowania tzw. Grudek.
  • Formę od tarty smarujemy masłem.
  • Do formy wrzucamy prażone jabłka, a na nich wykładamy kruszonkę.
  • Pieczemy w temperaturze 200 °C  przez około 30 minut.
  • Posypujemy cukrem pudrem.
  • Serwujemy z lodami śmietankowymi.

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Dzisiaj zrobiłam

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
      „Zapach lasu” Mikołaj Pytel
      Następny artykuł:

      „Zapach lasu” Mikołaj Pytel

      tvnpix