Na dnie jaskini Jakuba Matuszewskiego (Warszawa)

Na dnie jaskini
Na dnie jaskini

Tatar z łososia

Sposób przygotowania:

  • Ogórka obieramy i kroimy w kostkę
    • Łososia kroimy na małe kawałki i siekamy
      • Podczas siekania łososia mięso podlewamy olejem rzepakowym.
        • Wyciskamy sok z cytryny
          • Siekamy kolendrę i szczypiorek
            • Dodajemy sos sojowy jasny i zwykły oraz oliwę
              • Wszystkie składniki dokładnie mieszamy

                Tatar z krewetek

                Sposób przygotowania:

                • Krewetki płuczemy w zimnej wodzie
                  • Zagotowujemy osoloną wodę
                    • Wrzucamy pokrojony w plastry imbir
                      • Do gotującej się wody wrzucamy krewetki i gotujemy przez 2 minuty
                        • Ugotowane krewetki obieramy i siekamy
                          • Awokado kroimy na 2-centymetrowe kawałki
                            • Szalotki siekamy na drobne kawałki
                              • Wyciskamy sok z limonk
                                • 6-8 plasterków imbiru siekamy drobno
                                  • Sezam prażymy na patelni
                                    • Wszystkie składniki mieszamy ze sobą
                                      • Doprawiamy solą i pieprzem.
                                        • Dekorujemy listkami kolendry

                                          Ceviche

                                          Sposób przygotowania:

                                          • Rybę myjemy dwukrotnie w bardzo zimnej wodzie
                                            • Rybę kroimy w drobną kostkę i przekładamy do pojemnika
                                              • Limonki kroimy na połówki i wyciskamy sok, którym zalewamy rybę
                                                • Przygotowaną rybę odstawiamy do lodówki na minimum 4-6 godzin
                                                  • Cebule kroimy w drobną kostkę
                                                    • Z papryczek usuwamy nasiona i także kroimy w drobną kostkę
                                                      • Cebule i papryczki wrzucamy do wyjętego z lodówki pojemnika z rybą
                                                        • Kolendrę siekamy drobno i dodać do ryby
                                                          • Dodajemy sos chomichuri
                                                            • Doprawiamy solą i pieprzem
                                                              • Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut
                                                                podziel się:

                                                                Pozostałe wiadomości