Przepisy

„Namiętny grubas” Dave Nilaya
Namiętny grubas 

Składniki:

  • 1 kg dojrzałych pomidorów San Marzano ewentualnie śliwkowych
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 ząbki czosnku
  • Świeża pietruszka
  • 100 gr parmezanu
  • Sól i pieprz
  • Oliwa z oliwek (Extra Vergine)

Sposób przygotowania:

  • Myjemy i siekamy pietruszkę.
  • Myjemy i suszymy pomidory a następnie przekrajamy na pół.
  • Wykonaj nacięcia w miazgę pomidorową i przenieś je do tacy do wypiekania wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Zetrzyj czosnek i mieszaj z pietruszka
  • Połącz bułkę z aromatyczną puchą i z parmezanem
  • Teraz pomóż pomidory oliwą z oliwek i odpowiednio je solić, dodać szczyptę pieprzu.
  • nadziewać pomidory, dodać jeszcze trochę oliwy z oliwek i piec w temperaturze 160° przez ok godzinę.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
„Przysmak włoskiego studenta” Wojciech Romel
Następny artykuł:

„Przysmak włoskiego studenta” Wojciech Romel

tvnpix