Przepisy

„Nie jestem jak pomidorowa” Beata Łańcuchowska
Nie jestem jak pomidorowa 

Składniki:

Zupa:

  • 250 g serka topionego
  • 1,2 l bulionu warzywnego
  • 250 ml śmietany 18%
  • 4 bataty
  • 1 papryczka chili
  • 1 pęczek szczypiorku
  • Sól i pieprz do smaku

Dodatki:

  • Kiść pomidorków koktajlowych
  • 100 g wędzonego łososia
  • 150 g szynki konserwowej
  • 1 bagietka
  • Pół kostki masła

 

Sposób przygotowania:

 

  • W garnku zagotowujemy bulion warzywny. Bataty obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i wrzucamy do bulionu. Gotujemy do miękkości.
  • Do garnka z bulionem wlewamy śmietanę i wrzucamy serek topiony, gotujemy aż do jego rozpuszczenia. Doprawiamy według uznania drobno posiekaną papryczką chili, solą i pieprzem. Całość blendujemy.
  • Przygotowujemy dodatki: kroimy w kostkę szynkę konserwową, rozdrabniamy łososia, kroimy w ćwiartki pomidorki koktajlowe, siekamy drobno szczypiorek.
  • Kroimy bagietkę, układamy na blaszce wyłożonej papierem i pieczemy ok. 5 minut w 180 °C do chrupkości.
  • Zupę podajemy posypaną szczypiorkiem i papryczką chili, pozostałe dodatki układamy na talerzu. Do całości podajemy chrupiące pieczywo i masło.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
„Być jak dziecko” Wiktor Jodłowski
Następny artykuł:

„Być jak dziecko” Wiktor Jodłowski

tvnpix