Przepisy

„Nie ma, że boli" Arek Maksym
Nie ma, że boli 

Składniki:

Kruszonka

  • Szklanka mąki
  • 0,5 szklanki cukru
  • 3 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 75 g masła

Mus

  • 0,5 kg obranej dyni
  • 100 g miodu
  • 50 g masła

Sposób przygotowania :

Kruszonka

  • Wszystkie składniki kruszonki mieszamy w misce.
  • Rozsypujemy na blaszce i pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 °C.

Mus

  • Rozpuszczamy masło.
  • Pokrojoną w kostkę dynię pieczemy do miękkości, około 25-30 minut w temperaturze  180 °C
  • Po upieczeniu, dynię miksujemy z masłem i miodem.
  • Masę wlewamy do naczynia , w którym deser będzie serwowany .
  • Przed podaniem posypujemy wierzch kruszonką.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
„Sens życia” Arek Maksym
Następny artykuł:

„Sens życia” Arek Maksym

tvnpix