Przepisy

„Nieśmiertelna wrażliwość”  Ryan Socash
Nieśmiertelna wrażliwość 

Składniki:

  • 1 szklanka zblendowanej dyni
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka cynamonu w proszku
  • 0,5 łyżeczki imbiru w proszku
  • 3/4 szklanki brązowego cukru
  • 1/3 szklanki roztopionego masła
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki tartego świeżego imbiru
  • 3/4 szklanki orzechów włoskich, posiekanych i zrumienionych na patelni
  • 100 g białej czekolady

Sposób przygotowania:

 

  • Dynię obieramy i kroimy na kwadraty. Wrzucamy do blendera i rozdrabniamy na kawałeczki.
  • Orzechy siekamy na drobne kawałeczki, prażymy na patelni
  • Dynię dokładnie mieszamy w misce z brązowym cukrem, roztopionym masłem, jajkiem i imbirem.
  • Mąkę, proszek do pieczenia, sól, imbir i cynamon sypki mieszamy w misce. Następnie dodajemy posiekane orzechy.
  • Ciasto umieszczamy w formie i pieczemy w 175 ℃ przez około 35-40 minut.
  • Aby sprawdzić czy ciasto jest gotowe, wbijamy w nie drewniany patyczek, jeśli po wyjęciu będzie suchy ciasto wyciągamy z piekarnika i studzimy.
  • My wykorzystaliśmy w przepisie białą czekoladę. Kilka kawałków białej czekolady wkładamy do metalowej miski i roztapiamy w kąpieli wodnej.
  • Czekoladą polewamy ciasto i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
„Słodycz na miarę szlachcica” Olga Yanachkina
Następny artykuł:

„Słodycz na miarę szlachcica” Olga Yanachkina

tvnpix