Przepisy

„Ostra Słodycz” Christopher Siemieński
Ostra słodycz 

Składniki:

  • 220 g brązowego cukru
  • 170 g masła
  • 60 g startego imbiru
  • 1 jajko
  • 220 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka miodu
  • Sok z cytryny
  • Cukier puder

Sposób przygotowania:

  • Miksujemy masło z cukrem i imbirem. Dodajemy jajko, mąkę, proszek do pieczenia i miód. Miksujemy. Wsadzamy całość do okrągłej, płytkiej foremki (średnica:30cm).
  • Pieczemy 30-45min w 175 ℃
  • Łączymy sok z cytryny i cukier puder aby uzyskać gęstą konsystencję.
  • Gdy ciasto wystygnie, smarujemy je lukrem.
  • Możną podać z lodami.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
„Zielona Krowa na polu ryżowym” Christopher Siemieński
Następny artykuł:

„Zielona Krowa na polu ryżowym” Christopher Siemieński

tvnpix