"Patatasy bez stonki” Leszka Chamerskiego (Trójmiasto i okolice)

Patatasy bez stonki
Patatasy bez stonki

Sposób przygotowania:

  • Cebulę obieramy i siekamy.
    • Ziemniaki kroimy w drobną kostkę.
      • Ziemniaki z cebulą przesmażamy na oliwie.
        • Dodajemy pokrojoną na małe kawałki szynkę oraz obrany bób. Doprawiamy do smaku.
          • W misce roztrzepujemy jajka z mlekiem.
            • Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
              • Usmażone warzywa z szynką łączymy z jajkami.
                • Wylewamy całość na patelnię. Smażymy pod przykryciem na małym ogniu do chwili, gdy spód będzie przypieczony, a masa jajeczna na wierzchu ścięta.
                  • Za pomocą przykrywki, deski lub talerza ostrożnie przekładamy omlet na drugą stronę i smażymy aż się zarumieni.
                    podziel się:

                    Pozostałe wiadomości