Przepisy

„Prosto z buduaru” Dave Nilaya
Prosto z buduaru 

Składniki:

  • 3 lub 4 paczki biszkoptów do tiramisu
  • 5 żółtek (temperatura pokojowa)
  • 5 białek (temperatura pokojowa)
  • 5  łyżek cukru
  • Szczypta soli
  • 0,5l kawy
  • Kakao do posypania
  • 500gr serka mascarpone
  • Łyżeczka rumu lub aromatu rumu

Sposób przygotowania:

 

  • W misce mieszamy żółtka i cukier na kremową masę, dodajemy serek mascarpone i nadal mieszamy.
  • Gdy masa będzie jednolita , odstawiamy ją do lodówki . W międzyczasie przygotowujemy 0,5l kawy.
  • Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę , następnie łączymy z  masą z mascarpone.
  • Przelewamy kawę do naczynia, dodajemy rum i nasączamy biszkopty.  Następnie odsączamy biszkopty i układamy w prostokątnej blaszce.
  • Na pierwszą warstwę biszkoptów wykładamy równo wcześniej przygotowany krem i przykrywamy kolejną warstwą biszkoptów, powtarzamy 3 razy.
  • Następnie posypujemy górę deseru kakao i wkładamy do lodówki na 2h.
  • Najlepiej smakuje na drugi dzień.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
„Łakomy śpiewak” Dave Nilaya
Następny artykuł:

„Łakomy śpiewak” Dave Nilaya

tvnpix