„Prosto z buduaru” Dave Nilaya

Prosto z buduaru
Prosto z buduaru

Sposób przygotowania:

  • W misce mieszamy żółtka i cukier na kremową masę, dodajemy serek mascarpone i nadal mieszamy.
    • Gdy masa będzie jednolita , odstawiamy ją do lodówki . W międzyczasie przygotowujemy 0,5l kawy.
      • Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę , następnie łączymy z masą z mascarpone.
        • Przelewamy kawę do naczynia, dodajemy rum i nasączamy biszkopty. Następnie odsączamy biszkopty i układamy w prostokątnej blaszce.
          • Na pierwszą warstwę biszkoptów wykładamy równo wcześniej przygotowany krem i przykrywamy kolejną warstwą biszkoptów, powtarzamy 3 razy.
            • Następnie posypujemy górę deseru kakao i wkładamy do lodówki na 2h.
              • Najlepiej smakuje na drugi dzień.
                podziel się:

                Pozostałe wiadomości