Przepisy

Składniki: Enchilady
Guacamole
Dip
| |
Sposób przygotowania:
Enchilady
- Cebulę kroimy i lekko przysmażamy na oliwie z oliwek, żeby była miękka.
- Dodajemy łyżeczkę oregano, kilka suszonych i pokruszonych chilli oraz szczyptę kuminu.
- Dodajemy mięso, smażymy je przez kilka minut, następnie dodajemy puszkę pomidorów krojonych, kostkę rosołową wołową, kukurydzę, fasolę i ryż. Wszystko razem mieszamy i otrzymujemy gotowy farsz.
- Zawijamy farsz w tortillę, następnie układamy na blasze.
- Pieczemy kilkanaście minut w 180°C z termoobiegiem.
- Danie podajemy z guacamole i dipem z kwaśnej śmietany z kolendrą w osobnych miseczkach.
Guacamole:
- Awokado myjemy, przekrajamy na pół, usuwamy pestkę, łyżką wydrążamy miąższ. Rozgniatamy go widelcem na pastę, dodajemy sok z limonki, sól i rozgnieciony w prasce czosnek, wszystkie składniki mieszamy razem.
Komentarze (1)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
A wersja bez mięsa?
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
