Przepisy

„Raz kozie śmierć” Arek Maksym
Raz kozie śmierć 

Składniki :

  • 400 g koziego sera miękkiego
  • 400 ml śmietany 36%
  • Łyżeczka żelatyny
  • 50 g miodu gryczanego
  • Konfitura
  • 300 g jeżyn mrożonych
  • 100 g miodu lipowego

Sposób przygotowania:

  • Zagotowujemy śmietanę , odstawiamy do przestygnięcia.  Gdy będzie letnia rozpuszczamy w niej żelatynę, dokładnie mieszając.
  • Blendujemy kozi ser,  dodajemy  miód gryczany i letnią śmietanę , dokładnie mieszając.
  • Gotową masę wlewamy do miseczek w których będziemy serwować przystawkę, odstawiamy do lodówki.
  • Na patelnię wlewamy miód, zagotowujemy i dodajemy jeżyny– redukujemy do konsystencji konfitur.
  • Wystudzoną konfiturą polewamy panna cottę .

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
„Spokój" Wiktor Leonienko
Następny artykuł:

„Spokój" Wiktor Leonienko

tvnpix