Przepisy

„Sezamkowy ulik” Karolina Mróz
Sezamkowy ulik 

Składniki:

  • 500g śledzia w oleju
  • Łyżka  ziarna sezamu
  • 2 sezamki
  • 1 jabłko
  • 4 kiszone ogórki
  • 100 g marynowanej cebulki
  • 100 g marynowanych pieczarek
  • Rukola
  • Pieprz
  • Sól
  • 1 łyżka cukru

 

Sposób przygotowania:

  • Śledzia kroimy w drobną kosteczkę, tak samo robimy z ogórkami, cebulą i pieczarkami.
  • Jabłko kroimy w krążki wydrążamy gniazdo nasienne i blanszujemy w wodzie z cukrem przez około 2 minuty.
  • Na talerzu układamy rukolę na to zblanszowane jabłko oraz śledzia. Po bokach talerza układamy posiekane ogórki pieczarki i cebulkę.
  • Talerz posypujemy sezamem a sezamki łamiemy i układamy do dekoracji na śledziu.

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

JEST PRZECIEŻ NAPISANE " W KRĄŻKI"

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      czy jabłko kroimy w plastry czy w kostkę

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
          „Pszczela banda w sadzie” Jonasz Olesiak
          Następny artykuł:

          „Pszczela banda w sadzie” Jonasz Olesiak

          tvnpix