Przepisy

„Słodka słowiańszczyzna” Marika Grzelak
Słodka słowiańszczyzna 

Składniki:

  • 0,5 kg  świeżych śliwek
  • Świeżo uwędzone jabłka, gruszki
  • Miód
  • Orzechy  laskowe

Sposób przygotowania:

  • Śliwki krótko obsmażamy na patelni w miodzie, tak aby puściły sok.
  • Orzechy karmelizujemy w miodzie: na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła, dodajemy około 2

łyżki miodu i pokruszone orzechy. Łączymy ze śliwkami.

  • Dusimy kilka minut i powstałym sosem polewamy uwędzone owoce .

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
„Z tej samej gliny” Marika Grzelak
Następny artykuł:

„Z tej samej gliny” Marika Grzelak

tvnpix