Przepisy

„Słodycz na miarę szlachcica” Olga Yanachkina
Słodycz na miarę szlachcica 

Składniki:

  • 4 duże gruszki
  • 2 duże (lub 3 mniejsze) jajka - będą nam potrzebne same żółtka
  • 120 g miodu
  • + czekolada gorzka, z której będzie zrobiona polewa
  • kwiaty jadalne do dekoracji

Sposób przygotowania:

  • Gruszki obieramy, kroimy na pół i drylujemy.
  • Oddzielamy żółtka jajek od białka. Żółtka łączymy z miodem i bardzo dokładnie, grubą warstwą smarujemy obrane połówki gruszek.
  • Pieczemy w 150 ℃ około 20 minut aż zmiękną.
  • Gorzką czekoladę podgrzewamy w garnku aż zrobi się płynna. Robimy z niej łyżką dekorację na talerzu, na niej kładziemy gotowe gruszki i delikatnie polewamy je czekoladą.
  • Dekorujemy kwiatami jadalnymi.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
„Szanuję, ale… zmieniam” Olga Yanachkina
Następny artykuł:

„Szanuję, ale… zmieniam” Olga Yanachkina

tvnpix