Przepisy

„Spokój" Wiktor Leonienko
Spokój 

Składniki:

  • 3 jajka
  • 90g cukru
  • 70g Mąki
  • 350ml mleka
  • 2 łyżki oleju
  • 2 gruszki
  • Borówki
  • Cukier wanilinowy

Sposób przygotowani:

  • Ubijamy  jajka na gęsto, nie przestając miksować dodajemy cukier waniliowy, cukier, mąkę i olej.
  • Zagrzewamy mleko, lecz nie doprowadzamy do wrzenia. Gorące mleko powoli dodajemy do ciasta ciągle miksując. Ciasto wlewamy do tortownicy nasmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą.
  • Obrane gruszki kroimy na cienkie plasterki, myjemy borówki. Owoce układamy na cieście( zatopią się w masie).
  • Piekarnik rozgrzewamy do 220 oC. Pieczemy około 40 min.
  • Deser można podać na gorąco oraz na zimno. Podany na gorąco posypujemy cukrem pudrem i dodajemy gałkę lodów.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
„Na oko matematyka” Wiktor Leonienko
Następny artykuł:

„Na oko matematyka” Wiktor Leonienko

tvnpix