Przepisy

 „Wspomnienie anioła” Migna Gomez
Wspomnienie anioła 

Składniki:

 

  • 1 pomidor
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • Natka pietruszka
  • 0,5 szklanki wody
  • 1,5 szklanki czerwonego wina wytrawnego
  • 3 łyżki sosu angielski
  • Brązowy cukier
  • 2 kg mięsa wołowego (pierwsza krzyżowa)
  • Olej
  • Sól i pieprz
  • Kostka do mięs pieczeniowa
  • Biały ryż
  • Platan

Sposób przygotowania:

  • Przygotowujemy marynatę: pomidora, cebulę, paprykę, natkę pietruszki, pół szklanki wody, sól, pieprz, 3 łyżki sosu angielskiego i kostkę do mięs pieczeniową.
  • Mięso  nacinamy nożem, wkładamy do pojemnika i wlewamy 0,5 szklanki wina. Odstawiamy do lodówki na godzinę.
  • Po wyjęciu z lodówki mięso oczyszczamy z marynaty i posypujemy cukrem.
  • Następnie smażymy w garnku, na oleju, aż do uzyskania silnego zrumienienia z każdej strony.
  • Gdy mięso jest usmażone ze wszystkich stron, dodajemy sos z marynaty i resztę wina.
  • Dusimy w sosie przez 2 godziny, aż mięso będzie miękkie.
  • Serwujemy z białym ryżem i platanem smażonym.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
„Kawałek mojej historii” Migna Gomez
Następny artykuł:

„Kawałek mojej historii” Migna Gomez

tvnpix