Przepisy

„Zawsze to samo pytanie” Migna Gomez
Zawsze to samo pytanie 

Składniki:

  • 3 jajka
  • 1 puszka skondensowanego mleka (około 300 ml)
  • 300 ml mleka
  • Trochę rumu (opcjonalnie)
  • Aromat do ciast waniliowe
  • 5 łyżek cukru białego
  • Łyżka wody

Sposób przygotowania:

  • Miksujemy jajka, mleko skondensowane i mleko z dodatkiem rumu i aromatu.
  • Aby uzyskać karmel do garnka dodajemy 5 łyżek cukru, łyżkę wody, mieszamy na wolnym ogniu, aż do uzyskania brązowego koloru.
  • Do metalowego pojemnika wlewamy karmel, dodajemy zmiksowaną masę i zamykamy pojemnik hermetycznie.
  • Gotujemy na parze w garnku przez 90 minut, zdejmujemy z ognia i pozostawiamy do ostygnięcia po czym umieszczamy w lodówce.
  • Podajemy silnie schłodzone.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
 „Wspomnienie anioła” Migna Gomez
Następny artykuł:

„Wspomnienie anioła” Migna Gomez

tvnpix