Przepisy

 „Zimna kulka” Kinga Rylska
Zimna kulka 

Składniki:

  • Kartonik (250 ml) mleka skondensowanego light (schłodzonego)
  • 250 ml śmietanki kremówki 36% (schłodzonej)
  • 4 łyżeczki herbaty matcha
  • Laska wanilii
  • Kilka listków świeżej mięty
  • Ciastka przekładane z kremem śmietankowym

Sposób przygotowania:

  • Śmietankę (schłodzoną wcześniej w lodówce) ubijać mikserem przez ok. 3 minuty na średnich obrotach.
  • Dodajemy schłodzone mleko skondensowane, matcha, oraz miąższ z laski wanilii i drobno posiekane liście świeżej mięty, a następnie całość dokładnie mieszamy do połączenia wszystkich składników. Mieszankę przelewamy do plastikowego pojemnika, na wierzch kruszymy ciastka, a także kładziemy liście mięty.
  • Przykrywamy szczelnie pojemnik  i umieszczamy w zamrażalniku na minimum 7 godz.
  • Nakładamy lody do słoiczków. Na lody kruszymy dodatkowo ciastka.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
„Uwaga mam ogonek” Kinga Rylska
Następny artykuł:

„Uwaga mam ogonek” Kinga Rylska

tvnpix