Przepisy

Złota rybka Joanny Waszkiewicz (Mazury)
Złota rybka 

Składniki:

 

  • 2 filety z sandacza
  • 1 marchew
  • 1 seler
  • 1 pietruszka
  • 1 por
  • Białe wino
  • Szafran
  • Sól
  • Biały pieprz
  • Oliwa
  • 1 serek mascarpone

Sposób przygotowania:

  • Filety sandacza układamy w naczyniu do gotowania na parze.
  • Na dno naczynia wrzucamy pokrojone warzywa
  • Doprawiamy pieprzem.
  • Wlewamy wino i wodę w proporcji 50/50/
  • Rybę gotujemy na parze przez około 30 minut.
  • Na patelni rozgrzewamy przyprawy - sól, biały pieprz oraz szafran.
  • Dodajemy oliwę i czekamy na uwolnienie aromatów.
  • Dodajemy serek mascarpone i podlewamy odrobiną białego wina
  • Pod koniec dodajemy dodatkową porcję szafranu.
  • Gotowaną rybę podajemy z powstałym sosem szafranowym.

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Faszerowany bakłażan

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      sos mdły, nie polecam

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
          Grillowane towarzystwo Joanny Waszkiewicz (Mazury)
          Następny artykuł:

          Grillowane towarzystwo Joanny Waszkiewicz (Mazury)

          tvnpix