Przepisy

Zupa po melanżu Justyny Mosiej (Białystok)
Zupa po melanżu 

Składniki:

  • 4 chleb okrągłe razowe
  • 500 ml zakwasu
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 3 l wody
  • 5 jaj
  • 2 kiełbaski białe
  • Liść laurowy
  • Ziele angielskie
  • Pieprz ziołowy
  • Przyprawa uniwersalna
  • Lubczyk
  • 2 łyżki śmietany 18%

Sposób przygotowania:

  • Białą kiełbasę gotujemy w wodzie.
  • Dodajemy pokrojoną cebulę i startą marchewkę.
  • Dodajemy wszystkie przyprawy.
  • Ugotowaną kiełbasę wyjmujemy z wywaru i kroimy w kostkę.
  • Pokrojoną kiełbasę wrzucamy z powrotem do garnka.
  • Dolewamy zakwas.
  • Gotujemy przez 15 minut.
  • Dodajemy 2 łyżki śmietany.
  • Jaja gotujemy na twardo.
  • Ugotowane jaja kroimy w ćwiartki.
  • Z chleba wydrążamy środek.
  • Wrzucamy pokrojone jaja i zalewamy zupą.

 

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Ladny zurek....wyglada jak salata

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość
      • Gość417:
      • Ladny zurek....wyglada jak salata

      Hehe pomylili fotki.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
          Sekret personalny Piotra Pejko (Białystok)
          Następny artykuł:

          Sekret personalny Piotra Pejko (Białystok)

          tvnpix